Ponedeljak, 09.09.2002.

08:58

Novi Zeland u polufinalu Svetskog prvenstva!!!

Izvor: B92

Default images
Selekcija Novog Zelanda dodala je jos jedno iznenadjenje nizu koji pravi ovo Svetsko prvenstvo. Tim koji je prvoga dana otvorio niz trijumfom nad Rusijom, pobedio je u cetvrtfinalu Porto Riko i izborio plasman u polufinale na svom prvom ucescu na SP. Novi Zeland je mec dobio sa 65:63.

U mecu u kojem je vidjeno malo lepih poteza i mnogo promasaja najbolji u pobednickom timu bio je Fil Dzons sa 21 poenom, dok je Kameron postigao 15 poena. Najbolji strelac utakmice bio Elijas Ajuso sa 24 poena.

Novi Zeland je tokom cele utakmice bio u minimalnoj prednosti i zasluzeno se plasirao medju cetiri najbolja na svetu. Medjutim, Porto Riko je u finisu utakmice imao tri poena prednosti. Kod 60:60 trojku je postigao Kirk Peni. Odlucujuci kos dao je nedugo zatim Fil Dzons. Poslednju sansu za Porto Riko imao je Latimer, ali je njegov sut blokirao centar Novog Zelanda Ed Buk i doneo neopisivu radost treneru Tabu Boldvinu:

"Ovo je najteza i najtvrdja utakmica koju smo odigrali, ali bitan je rezultat."


Sada Kivije ocekuje mec protiv zvanicnog svetskog prvaka, reprezentacije Jugoslavije. Utakmica se igra u noci izmedju subote i nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: