Ponedeljak, 09.09.2002.

19:50

Finale pratilo 90 odsto TV gledalaca

Izvor: B92, Beta

Default images

Zavrsetak finala svetskog kosarkaskog prvenstva pratilo je prosle noci u Srbiji devet od 10 ljudi koji su pratili TV-program, pokazalo je istrazivanje beogradske agencije "AGB Stratedzik Riserc".

Podaci istrazivanja, dobijeni su elektronskim merenjem gledanosti TV-programa takozvanim "piplmetrom". Ti uredjaji postavljeni su u oko 400 domacinstava u Srbiji i dobijeni podaci reprezentativni su za 43 odsto populacije Srbije. Istrazivanjem je obuhvaceno ukupno 1.145 ljudi. U 38 minuta posle ponoci, odnosno neposredno po zavrsetku utakmice 89,6 odsto populacije, koji je u tom trenutku gledao televiziju, gledao je drugi program RTS-a na kome je emitovana utakmica izmedju Jugoslavije i Argentine.

Ovo je najveca gledanost jednog prenosa od kako je uspostavljen piplmetarski sistem na delu teritorije Srbije, dok je na drugom mestu gledanost prenosa finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu izmedju Brazila i Nemacke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: