Ponedeljak, 09.09.2002.

15:35

Sumaher pred 15 hiljada fanova na danu Ferarija u Nemackoj

Izvor: B92, Beta

Default images

Oko 15.000 navijaca pozdravilo je danas svetskog samipona Formule 1 Mihaela Sumahera na proslavi Dana Ferarija na stazi Nirburgring, u Nemackoj.

Sumaher je na stazu na kojoj se vozi trka za Veliku nagradu Nemacke stigao helikopterom, pravo sa crkvenog vencanja svog brata Ralfa, nedaleko od Salcburga.

Ralf, vozac "BMW-Vilijamsa" vencao se danas pred 80 zvanica sa Korom, cije je devojacko prezime Brinkman. Njih dvoje su sklopili gradjanski brak u oktobru i imaju sina.

"Malo sam umoran zbog vencanja svog brata i nadam se da cete mi oprostiti zbog kratkog govora, ali sam srecan zbog velikog uspeha ove godine, narocito u svojoj domovini", rekao je Mihael Sumaher navijacima obucenim u crvenu boju Ferarija, koji su ga burno pozdravili.

Nemacki vozac ove godine je osvojio petu sampionsku titulu, a trijumfovao je i na trci za Veliku nagradu Nemacke, 28. jula.

On se stazom provezao u svom bolidu, kao i u novom Ferarijevom modelu Enco, luksuznom automobilu sa motorom od 12 cilindara, koji ce kostati 705.000 evra.

Sumaher je rekao da je imao vaznu ulogu u stvaranju koncepcije novog automobila i da je vec imao probne vožnje u Encu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: