Ponedeljak, 09.09.2002.

10:07

Argentinci razocarani - "Sudije su nam ukrale pobedu"

Izvor: B92, Beta

Default images

Svi igraci kosarkaske reprezentacije Argentine plakali su posle poraza od Jugoslavije u finalu Svetskog prvenstva u Indijanapolisu.

Posle tog poraza, oni nisu imali puno toga da kazu novinarima, osim da su izuzetno razocarani.

"Sudije su nam ukrale pobedu. Ovog Svetskog prvenstva uvek cu se secati sa mesavinom tuge i radosti. Osvojiti srebro nije mala stvar, ali sam tuzan sto nisam mogao vise da pomognem ekipi da uzmemo zlato", kazao je posle utakmice novinarima argentinski reprezentativac Emanuele Djinobili.

Djinobili, koji je najbolji igrac "gaucosa", povredio je skocni zglob u polufinalnom susretu protiv Nemacke.

Kapiten argentinske reprezentacije Ugo Skonokini takodje je izjavio da su im sudije ukrale pobedu.

"Sudije su nam ukrale pobedu na utakmici koju je trebalo da dobijemo. Na nekoliko sekundi pre kraja pri rezultatu 75:75 sam fauliran, ali sudije nisu imale hrabrosti da dosude prekrsaj. To pokazuje ko koliku tezinu ima u svetskoj kosarci", kazao je Skonokini.

On je istakao da su ipak veoma zadovoljni osvajanjem srebrne medalje, posto su ispunili cilj postavljen pre Svetskog prvenstva.

"Ovo je bila moja poslednja utakmica u dresu reprezentacije. Prepustam palicu mladjima", zakljucio je kapiten argentinske reprezentacije.

Na konferenciji za novinare selektor Argentine Ruben Manjano izrazio je uverenje da je narod u njegovoj zemlji ponosan na svoju kosarkasku reprezentaciju i da je srebrna medalja veliki uspeh.

"Izgubili smo od najboljeg tima", kazao je Manjano, dodavsi da njegovi igraci, iako su imali veliku sansu za pobedu, jednostavno nisu uspeli da izdrze do kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli: