Utorak, 10.09.2002.

19:14

Argentinci docekani kao sampioni

Izvor: B92, Beta

Default images

Kosarkasi reprezentacije Argentine, vicesampiona sveta, vratili su se danas u domovinu, gde su docekani kao heroj i sampioni.

Od ranog jutra, aerodrom u Buenos Ajresu bio je preplavljen argentinskim navijacima, uglavnom mladjim, koji su cekali svoje ljubimce po povratku iz Indijanapolisa gde su osvojili srebrnu medalju posle dramaticnog finala sa Jugoslavijom (77:84).

Kada su argentinski kosarkasi prosli carinu, docekale su ih ovacije i uzvici: "Bravo, sampioni". Igraci su se poeli na stolove i pozdravljali navijace.

Na konferenciji za novinare, argentinski kosarkasi su u glas rekli da su zasluzili da se u zemlju vrate kao sampioni.

"Ubedjeni smo da smo bili najbolji, mada moralni sampioni ustvari ne postoje", izjavio je najbolji igrac argentinske reprezentacije i novi clan americke ekipe San Antonio Spars Emanuel Djinobili.

"Danas kad smo se vratili doziveli smo jos vece razocaranje sto nemamo na grudima zlatnu medalju, koju smo zasluzili", rekao je Djinobili.

Posle konferencije za stampu, argentinski kosarkasi otisli su na dalju proslavu, a pred njima je isplaniran ceo dan.

Predvidjeno je da ih primi argentinski predsednik Eduardo Dualde, a jedan od prestiznih nocnih klubova u Buenos Ajresu veceras je rezervisan samo za argentinske kosrakase i bogate javne licnosti.

Prema informacijama u Argentini, mnoge velike kompanije iz Meksika i drugih zemalja vec su pokazali interes da budu sponzori argentinskoj reprezentaciji.

Argentinski kosarkasi sami su sebi platili put na Svetsko prvenstvo, a na sampionatu su imali samo dve garniture dresova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli: