Nedelja, 08.09.2002.

09:16

US open: Agasi i Sampras u finalu !

Izvor: B92, zvanicni sajt

Default images

U finalu US Opena sastace se veciti teniski rivali, Andre Agasi i Pit Sampras. Agasi je mesto u finalu obezbedio pobedom nad prvim u ATP trci, Australijancem Lejtonom Hjuitom, rezultatom 6:4, 7:6, 6:7, 6:2. Sampras je u polufinalu savladao Senga Salkena iz Holandije u tri seta – 7:6, 7:6, 6:2.

Agasi je slabo poceo mec protiv Hjuita, pa je branilac titule poveo sa 3:0 u prvom setu. Od tog trenutkana terenu je samo Agasi, koji dobija 6 od sledecih 7 gemova i osvaja prvi set. Ponovo Hjuit pravi brejk na pocetku drugog seta, ali Agasi brzo uzvraca. Jos jednom Hjuit pravi brejk i opet ga Agasi odmah vraca. Na kraju Agasi ima set loptu na Hjuitov servis, ali ovaj uspeva da izvuce taj-brejk. Medjutim, Agasi dobija u taj-brejku (7:5).

U trecem setu Agasi za promenu dobro pocinje i vodi sa 4:1. Tada Hjuit pravi comeback i dolazi do taj-brejka u kojem dobija sa cak 7:1. Cetvrti set poceo je sa 2:2, uz neuobicajene greske Agasija. Tada on skuplja koncentraciju i cisti Australijanca sa terena. Do 8.finala na US openu u karijeri, Sampras je morao da dodje posle velike borbe i dva taj - brejka, da bi do prvog pravog brejka dosa tek u 4.gemu treceg seta. 

Ipak, presudan detalj mozda se dogodio vec u doigravanju 1.seta kada je Salken uspeo da dodje do set lopte iako je gubio 0:4. Sampras medjutim spasava set loptu topovskim servisom ( 117 mph) i na kraju dolazi do prvog seta.

Iako je puno puta posrtao tokom ove sezone, Sampras je uspeo da dodje do jos jednog finala grend-slem turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: