Utorak, 10.09.2002.

13:28

Micunovic: Francuska podrzava prijem SRJ u SE

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Veca gradjana jugoslovenske skupstine Dragoljub Micunovic izjavio je da je u razgovorima sa francuskim funkcionerima u Savetu Evrope dobio podrsku za prijem SR Jugoslavije u tu organizaciju. Micunovic je agenciji Beta rekao da je od predsednika Spoljnopolitickog odbora francuskog parlamenta Eduara Baladira i potpredsednika francuske delegacije u SE Renea Andrea dobio uveravanja da ce se Francuska zalagati za prijem Jugoslavije u Savet Evrope, kao i ubrzanje njene integracije u Evropu.

On je ocenio da su veoma veliki izgledi da se o prijemu SRJ u SE raspravlja na sednici Parlamentarne skupstine 24. septembra, ali je dodao da "ne treba izgubiti iz vida da postoje i oni koji bi iz razlicitih motiva zeleli da se to pitanje odlozi". "Veoma je vazno da bar dve od parlamentarnih grupa u SE cvrsto budu na stanovistu da se pitanje prijema SRJ ne skida sa dnevnog reda. U takvim okolnostima biro bi imao velike teskoce da to bude skinuto sa dnevnog reda, jer se dnevni red utvrdjuje takodje na plenarnoj sednici i u slucaju da bude pokusaja da to bude odlozeno, to bi bilo aktuelizovano na samoj sednici Parlamentarne skupstine", rekao je Micunovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: