Utorak, 10.09.2002.

21:05

Serija A definitivno od subote

Izvor: B92, Beta

Default images
Nova sezona u prvoj italijanskoj fudbalskoj ligi definitivno pocinje predstojeceg vikenda, posto je napokon postignut dogovor izmedju grupe najmanjih klubova i televizijskih stanica oko prenosa utakmica, javile su danas agencije. Osam prvoligaskih klubova i tri drugoligaska sastali su se danas sa italijanskim ministrom za sport Mariom Peskanteom i pristali da odustanu od najavljenog bojkota pocetka prvenstva.

Predsednik Italijanske fudbalske federacije Adrijano Galijani saopstio je da je sest velikih prvoligaskih timova pristalo da pomogne manjim klubovima, odricuci se dela prihoda od televizijskih prenosa.

"Milan, Juventus, Inter, Roma, Lacio i Parma odlucili su da pomognu ostalim klubovima. Najvaznije je da prvenstvo pocinje i da se zemlja vraca u normalu", rekao je Galijani novinarima.

Novo prvenstvo pocinje 14. i 15. septembra. Prvobitno je bilo planirano da sampionat pocne 1. septembra, ali je odlozeno zbog problema oko televizijskih prenosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: