Utorak, 10.09.2002.

19:22

Rusija: Pravi Drim tim zivi na Balkanu

Izvor: B92, Beta

Default images

Svi ruski dnevnici u utorak su opsirno izvestili o pobedi jugoslovenskih kosarkasa na Svetskom prvenstvu u Indijanopolisu, ocenjujuci da "pravi Dream Team zivi na Balkanu".

Po dramatici, po nivou pokazane igre, finalni mec bio je veoma zanimljiv, pise list "Vremja Novosti" u tekstu "Ekipa iz ruske maste" i dodaje da su heroji finalnog meca bili Dejan Bodiroga i Predrag Stojakovic.

List "Izvestija" pise da je kao "holivudski Supermen" jugoslovenska ekipa pokazivala sve svoje moci, upravo kad je bila pred propascu.

"Jugosloveni izgleda ne mogu da igraju prosecno, rutinski, standardno, njima stalno treba podvig, opasnost i puls od 140 udaraca u minuti. A po sposobnost da igraju sa povecanim pulsom, oni su odavno sampioni sveta, bez ikakve konkurencije", ocenila je "Izvestija".

List navodi imena sedam "heroja" Svetskog prvenstva, medju kojima su cetiri Jugoslovena Stojakovic, Bodiroga, i Vlade Divac.

Stojakovic je bio najbolji, bio je lider sampionata po poenima, dodavanjima, lider u mislima i igri, uvek je bio spreman da preuzme teret odgovornosti, pokazao je inteligentnu, lepu kosarku, pise "Izvestija".

Po tom dnevniku, Bodiroga je covek koji je uspeo da izvuce finale, kosarkas koji nerve ima kao sajle, glavni "univerzalac" Evrope i igrac koji moze biti van forme, ili da ne igra dobro u turniru, ali ako dodje do finala, on pobedjuje.

Za Divca, list pise da je "i covek i brod, guru i vozd".

"Komersant" pise da je "jedan od najnepredvidljivijih samionata sveta imao jedan od najdramaticnijih finala".

List ocenjuje da u Indijanopolisu Jugosloveni "nisu bili najbolji", da je zlatna medalja pripala Jugoslaviji, mada je uglavnom izgledalo da su joj blizi Argentinci.

Sportski dnevnik "Sport ekspres" primecuje da je u finalnom mecu na tribinama bilo oko dve trecine Srba, odnosno najmanje 10.000 i dodaje da nije ni potrebno objasnjavati koja se ekipa vise osecala kao gazda na terenu.

"Na kraju krajeva, upravo ta cinjenica je i odigrala svoju ulogu. Jugosloveni i Argentinci su bili jednaki, u necemu su Argetinci vise zasluzili pobedu, ali je celicni kapiten Dejan Bodiroga uzeo konce igre u svoje ruke i uz besnu riku sa tribina poveo svoje u poslednji napad", dodaje "Sport ekspres".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: