Subota, 29.06.2002.

08:13

Ferdinand ostaje u Lidsu

Izvor: Beta

Default images
Predsednik engleskog prvoligasa Lids junajted Piter Ridsdejl rekao je da posle odlaska trenera Dejvida O'Lirija nema nameru da engleskog reprezentativca Rija Ferdinanda proda rivalskom Mancester junajtedu.

"Rio Ferdinand ima ugovor sa Lidsom i nemam nameru da ga prodajem", rekao je danas Ridsdejl.

Engleski mediji prenose da je jedan od razloga za odlazak O'Lirija njegov nagovestaj da za 35 miliona funti (oko 60 miliona evra) proda ovog igraca. Ridsdejl je otkrio da Ferdinand, inace najskuplji britanski fudbaler koga je Lids proslog novembra Vest Hemu platio 18 miliona funti, u ugovoru ima klauzulu koja mu zabranjuje da predje u neki drugi klub Premijer lige.

"U ugovoru ima odrednicu koja kaze da ne moze da predje u neki drugi premijerligaski klub. Dosad nismo dobili nijednu ponudu za njega, i ako se ja nesto pitam, Rio ce odraditi ugovor. Nisam toliko glup da kazem da nikada nece otici, ali rekli smo mu da ne zelimo da ga prodamo i da odluka (o otpustanju O'Lirija) nema veze s njim. Ne prodajemo Rija Ferdinanda Mancester junajtedu", kazao je Ridsdejl.

Predsednik Lidsa je kao glavne razloge za otpustanje O'Lirija naveo neuspeh tima da se plasira u Ligu sampiona i nedostatak trofeja, a sve to posto je klub ulozio 96 miliona funti (oko 160 miliona evra) u pojacanja. O'Liri je juce rekao da zna ko ce ga naslediti na klupi Lidsa, posle cega su britanski kladionicari kao glavnog favorita proglasili trenera Seltika Martina O'Nila. Ridsedjl je, medjutim, negirao da je ucinjen bilo kakav kontakt.

"Imamo listu kandidata, a ona je prosirena, jer postoji odredjen broj ljudi koji bi zeleli da budu uzeti u razmatranje. Prijatno sam iznenajen interesovanjem koje su iskazali neki kvalitetni strucnjaci", kazao je on.

Ridsdejl je dodao da se nada da ce novog trenera imenovati "u sledecih nekoliko nedelja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: