Ponedeljak, 09.09.2002.

08:58

Turska - Kina 94:86

Izvor: B92, fiba.com

Default images
U borbi za 9.mesto na 14.SP u Indijanopolisu igrace reprezentacije Rusije i Turske.

Turci su u borbi za plasman od 9-12 mesta pobedili Kinu 94 - 86

U mecu koji Turci posle srebra iz Istanbula sigurno nisu ocekivali da ce biti primorani da igraju ( iako po prvi put nastupaju na Mundobasketu – dosli sa velikim ambicijama), najefikasniji igrac bio je Mehmet Okur sa 22 poena i 8 skokova, dok je Hido Turkolu ipak imao bolji ucinak za ekipu, sa 21.poenom i 10 asistencija.

Sa druge strane Jao Ming je ponovo bio najbolji u kineskoj reprezentaciji ( prethodna dva meca mnogo bolji i konstantniji bio je Menk Bater) sa jakim dabl-dabl ucinkom od 26 poena i 16 skokova. Pored Minga, istakao se Hu Veidong sa 20 poena i vec spominjani Bater sa 15 poena. Kod pobednika pored NBA dvojca Turkolu – Okur , dobro je odigrao i centar Makabija Husein Besok koji je upisao 17 poena. Turska ekipa je tokom veceg dela meca imala prednost, a Ming i drugovi uspeli su samo trecu cetvrtinu da rese u svoju korist ( 22:19).

Dakle u mecu za 9.mesto sastace se Rusija i Turska, dvoboj koji su neki ocekivali, ali u samoj zavrsnici sampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: