Ponedeljak, 09.09.2002.

08:58

Novi poraz Amerikanaca!

Izvor: B92, zvanicni sajt

Default images
Kada su vec svi govorili da je reprezentacija Jugoslavija dokrajcila ekipu SAD-a, posle prvog poraza od Argentine, onda zaista nije moguce opisati novi poraz "Drim tima" od reprezentacije Spanije 81:75 u borbi za peto mesto na sampionatu u Indijanaplisu. Mozda i zvanicni internet sajt prvenstva najbolje objasnjava stanje stvari - "Brukanje americke kosarke je zavrseno".

"U Spaniji, ljudi trenutno spavaju, ali smo mi ti koji sada sanjamo", rekao je trener Spanaca Havijer Imbroda posle "jos jedne istorijske pobede".

Za razliku od prethodnih utakmica kada su Amerikanci igrali slabo u prvom poluvremenu da bi kasnije pojacali tempo i savladali protivnika (neke i nisu), u noci izmedju petka i subote bilo je obrnuto.

Amerikanci su kontrolisali veci deo utakmice, da bi u poslednjoj cetvrtini prokockali prednost od 12 poena (71:59). Spanci su u tom periodu napravili seriju od 22:4, uz odlicnu igru Gasola i Navara. U poslednjih pet minuta utakmice domaci tim nije postigao kos iz igre (!) dok su jedini poeni postignuti sa linije za slobodna bacanja.

Navaro je bio najefikasniji kod Spanaca sa 26 poena, Gasol je postigao 19 uz 10 skokova. Ref La Frenc (13) i Ben Valas (12) su bili jedini igraci SAD-a sa dvocifrenim ucinkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: