Sreda, 14.08.2002.

08:22

Vrsac zeli ucesce u organizaciji EP 2005.

Izvor: B92, Beta

Default images

U Vrscu je u utorak, na osnovu odluke Skupstine opstine, konstituisan Inicijativni odbor za dobijanje organizacije jedne kvalifikacione grupe Evropskog prvenstva u kosarci 2005. godine.

Na prvom sastanku, Inicijativni odbor je analizirao postojece objekte u Vrscu, i kao jedinu, ali premostivu prepreku, naveo nedostatak adekvatnog smestaja.

Beograd, kao nosilac kandidature, dobio je od Svetske kosarkaske organizacije organizaciju EP 2005. u kosarci, a organizacioni odbor je pozvao i druge gradove u Srbiji i Crnoj Gori da se ukljuce, i podnesu zahtev za suorganizaciju.

Postojeci sportski objekti u Vrscu, medju kojima je hala "Milenijum", moderna infrastruktura grada, kao i geografski polozaj i saobracajne mogucnosti Vrsca u potpunosti zadovoljavaju potrebe organizovanja dela EP u kosarci, ocenjeno je na sastanku.

Ocenjeno je i da je Vrsac sposoban da do pocetka prvenstva obnovi i izgradi sve sto je potrebno za EP, uz napomenu da je deo radova moguce zavrsiti i ranije, ukoliko postoji potreba da se u saradnji sa Kosarkaskim savezom Jugoslavije organizuje jedno takmicenje kao generalna proba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: