Subota, 10.08.2002.

09:57

Filipovic za B92:Partizan u blagoj prednosti u odnosu na nas

Izvor: B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu gostuju u Nisu na startu nacionalnog sampionata. Trener Zoran Filipovic istice da je ova utakmica bitna, pre svega jer je u pitanju prvo kolo:

»Vazna utakmica za nas jer je prva ove sezone. Radnicki ima veliki motiv, kao i sve ekipe koje igraju protiv Zvezde. Nase ambicije su iste, to su tri boda. Respektujemo protivnika, ali moji igraci su spremni na sve. Ocekujem mnogo bolju sezonu nego sto je to bila prosla. U pripremnom periodu smo dobro radili, medjutim rezultati sve diktiraju. Optimista sam, jer ekipa ima velike potencijale«, kaze Filipovic.

Na nase pitanje da uporedi pred pocetak sezone dva tradicionalno glavna konkurenta, Zvezdu i Partizan, Filipovic smatra da su crno-beli u blagoj prednosti:

»Partizan je ostao u istom sastavu. Nista nisu promenili ni sto se tice igre, ni sto se tice igrackog kadra. Teoretski, oni su u maloj prednosti u odnosu na nas, jer mi stvaramo novi tim. Doslo je dosta novih igraca, tu su i igraci iz omladinskog pogona. Bez obzira na to mi smo takodje konkurenti za titulu, imamo kvalitete i to cemo dokazati. Vazno je odrzati pobednicki stil tokom citavog sampionata. Mislim da i ova Zvezda moze doneti puno radosti svojim navijacima«.

Posle serije uspesnih igara na pripremama u Sloveniji, usledio je tezak poraz protiv Fenerbahcea (2:6), ali uz korektnu igru:

»Sigurno da nije prijatno izgubiti sa takvim rezultatom. Mislim da je skor negativniji od onoga sto smo prikazali. Nedostajala nam je koncentracija kako u odbrani, tako i u napadu. Stvorili smo puno sansi protiv tako jedne velike ekipe na njihovom terenu. I pored negativnih 3:1 u poluvremenu, moji igraci nisu odustajali. Ne zabrinjava nas taj rezultat, jer smo svesni svojih gresaka. Ja sam i trazio odigravanje i takvih utakmica, da bi spremili te mlade momke za velika evropska takmicenja«, rekao nam je Filipovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: