Ponedeljak, 29.07.2002.

10:28

EP do 20 godina: Jugoslavija-Grcka 93:89

Izvor: B92, zvanicni sajt

Default images

Jugoslovenska reprezentacija nastavlja sa pobedama na Evropskom kosarkaskom prvenstvu do 20 godina. U trecem kolu pobedjena je selekcija Grcke sa 93:89.

Kao i juce protiv Turaka, "plavi" nisu lako izasli na kraj sa Grcima, ali i dalje imaju stoprocentan ucinak na turniru. Ovoga puta je nas tim imao vodjstvo tokom celog meca i tek je pritisak Grka u finisu ucinio utakmicu neizvesnom. Kljuc pobede bio je u dobrom skoku, jer su Grci uhvatili cak 13 lopti manje od Jugoslovena. Krstic, Popovic i Sekulic uhvatili su ukupno 29 lopti, a ceo grcki tim 27. Uz skok, Jugosloveni su imali i bolji sut (61% za 2 i 50% za 3 poena, dok su Grci šutirali 49% za 2 i 42% za 3). U sustini, trojke su bile jedino pravo oruzje protivnicke ekipe, jer su ih postigli 10. Jugoslavija je utakmicu zavrsila sa 11 izgubljenih lopti, 4 vise od Grcke, i to je jedini oblast statistike u kojoj su Grci bili bolji.

Igrac utakmice bio je Nenad Krstic, koji je za 33 minuta dao 19 koseva (9/12 za 2 poena), uz 13 skokova. Bojan Bakic je takodje postigao 19 poena, ali uz slab procenat za 3 poena (2/6) i slobodna bacanja (3/6). I Bakic i Krstic su izasli zbog pet licnih gresaka. Konacno se na teren u pravom smislu vratio Milutin Aleksic, sa 12 poena i 5 asistencija za 37 minuta.

Najbolji medju Grcima bio je 195cm visoki Nikos Zisis, koji je prakticno sam vodio rat sa "plavima". Zisis je postigao 25 poena (5/8 trojke), uz 4 skoka, 4 asistencije i 3 ukradena lopte (u svim kategorijama najbolji u grckom timu). Taputos je postigao 21 poen, a Gizojanis i Spanulis po 14.

Evo i ucinka svih nasih kosarkasa:

Sekulic 16 (8s), Bakic 19 (4s, 1a, 2 izg.l.), Aleksic 12 (2s, 5a, 2 ukr.l.), Pavlovic 2 (2s, 2a), Koljevic 3 (1s), Krstic 19 (13s, 2 izg.l.), Jovanovic 2 (1s), Jevdic 6(1s), Popovic 14 (8s, 7a).

Nisu igrali Pupovic, Koprivica i Marinovic.

U ponedeljak je slobodan dan na prvenstvu, a do kraja takmicenja po grupama "plavi" se sastaju sa Italijanima (utorak) i Slovencima (sreda). Oba meca pocinju u 21 cas.

Izjave posle utakmice

Nikos Keramefs, selektor Grcke: "Danas su se srela dva najjaca tima u grupi. Od prvog trenutka smo se aktivno branili, ali u napadu smo podbacili. Jugosloveni su, naprotiv, sutirali precizno, posebno sa distance. Imali smo sansu da dobijemo, ali nismo uspeli."

Vasilis Spanulis: "Dobro smo se spremili za ovaj mec, ali nismo uspeli sve da sprovedemo na terenu. Bice bolje u sledecoj utakmici."

Jovica Arsic, selektor Jugoslavije: "Igrali smo dobro danas. Igraci su bili koncentrisani. U finisu su igraci izgubili koncentraciju i poceli praviti greske. Svejedno, najvaznije je da smo pobedili."

Milutin Aleksic: "Analizirali smo grcki tim i ocekivali tesku utakmicu. Na kraju smo sa nekoliko gresaka zakompikovali situaciju. Zadovoljni smo sa 3 pobede iz 3 utakmice."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: