Četvrtak, 15.08.2002.

09:57

Senzacija: Jugoslavija - Novi Zeland 79:81

Izvor: B92, Blic

Default images

Jugoslovenska kosarkaska reprezentacija nastavila je katastrofalnu seriju u pripremama za Svetsko prvenstvo. Na turniru u Braunsvajgu "plavi" su u prvom kolu porazeni od Novog Zelanda sa 81:79 (18:20, 15:23, 26:22, 22:14).

Iako su imali 10 poena prednosti na poluvremenu, nasi kosarkasi su dozvolili pravu senzaciju. Do 34. minuta "plavi" su kontrolisali igru, imali prednost od 74:61, ali su zatim poceli da prave greske, koje su na kraju skupo kostale. Najbolji u nasem timu bio je Koturovic sa 12 poena, Stojakovic je dao 11, a Jaric 10.

Ekipa Novog Zelanda pokazala je da upozorenja, koja su stizala iz Australije, nisu slucajna. "Tall Blacks", kako zovu kosarkase u ovoj zemlji (aluzija na najbolji proizvod ova dva pacificka ostrva, ragbi reprezentaciju, ciji je nadimak "All Blacks"), je pokazala da zaista ume da igra kosarku. "Plave" je totalno rasturio igrac Majami Hita Son Marks, jedini NBA igrac Novozelandjana. Marks je postigao 27 poena, uz spektakularnu igru. Klirk Peni je postigao 18 poena, ukljucujuci i sut za pobedu, Fil Dzons je zavrsio mec sa 13 poena, a Pero Kameron sa 12.

Mec je odigran u hali "Folksvagen" u Braunsvajgu, pred oko 4,000 gledalaca, a sudili su Brazauskas i Reser. Evo spiska strelaca:

Jugoslavija
: Bodiroga 8, Radmanovic 8, Smiljanic 3, Rakocevic 6, Stojakovic 11, Scepanovic 6, Jaric 10, Drobnjak, Vujanic 2, Tomasevic 8, Koturovic 12, Cabarkapa 5.
Novi Zeland: Dikel 2, Peni 18, Henare 5, Dzons 13, Vinitana, Baucer, Kameron 12, Buk 4, Marks 27.
Evo i rasporeda preostalih utakmica na turniru:

Petak 16.avgust

18.30 Jugoslavija - Litvanija
20.30 Nemacka - Novi Zeland

Subota 17.avgust

15.00 Nemacka - Jugoslavija (TV prenos na nemackoj stanici NDR)
17.30 Novi Zeland - Litvanija

U Beogradu su zbog povreda ostali Dragan Tarlac i Veselin Petrovic, dok ce se Dejan Tomasevic reprezentativcima prikljuciti u Nemackoj, jer se trenutno nalazi u Valensiji gde ce potpisivati ugovora sa spanskom Pamesom.

"Na Beogradskom turniru se nismo proslavili. Naprotiv, mnoge smo razocarali, ali ocigledno smo bili pod opterecenjem sto nastupamo pred domacom publikom. Predstoji nam jos 15 dana za uigravanje i mislim da ce do pocetka Svetskog prvenstva stvari doci na svoje mesto" rekao je Vladimir Radmanovic, jedan od retkih koji je u Beogradu pruzio solidne igre.

Milan Gurovic, koji se zbog povrede clanka u mecu sa Rusijom nalazi pod specijalnim tretmanom gotovo sigurno ce propustiti jedan ili dva meca na turniru u Nemackoj, ali se nada da ce se do pocetka Svetskog sampionata u potpunosti oporaviti.

"Ako me pitate da li smo favoriti u mecevima sa Novim Zelandom, Nemackom i Litvanijom, reci cu vam da vise nisam siguran. U svakom slucaju, dacemo maksimum - rekao je Milan Gurovic prilikom odlaska iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli: