Sreda, 14.08.2002.

17:46

Blater: Azija ce morati da saceka na novi Mondijal

Izvor: B92, Beta

Default images
Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izjavio je danas da ce Azija morati da ceka najmanje do 2014. godine, kako bi opet organizovala zavrsni turnir Svetskog prvenstva.

"Napravite sami kalkulaciju i videcete da cete morati malo da sacekate", rekao je Blater na konferenciji za novinare u Kuala Lumpuru, gde se nalazi na kongresu Azijske fudbalske konfederacije (AFK).

On je istakao da ce "Afrika biti najverovatnije organizator Mondijala 2010. godine", s obzirom da se na tom kontinentu nikada nije odrzala zavrsnica Svetskog kupa, i dodao da zatim "na red dolazi Amerika", koja takodje zeli da organizuje Svetsko prvenstvo.

"Tek 2014. godine opet bi region Azije mogao da organizuje zavrsni turnir, ali ne treba zanemariti ni Okeaniju", naglasio je Blater.

Predsednik FIFA je istakao da ce o zahtevu AFK da Azija dobije pet predstavnika na Mondijalu Izvrsni komitet odlucivati na sledecoj sednici, koja ce biti odrzana 17. i 18. decembra.

Azija je prvi put bila domacin Svetskog prvenstva ove godine i to u periodu od 31. maja do 30. juna, a zavrsni turnir se prvi put odrzavao u dve zemlje - Japanu i Juznoj Koreji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: