Na pokrajinskim izborima glasaće se na listiću sive boje

Pokrajinska izborna komisija (PIK) odlučila je da će se na izborima za poslanike Skuštine Vojvodine glasati na listićima sive boje.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.11.2023.

14:28

Na pokrajinskim izborima glasaće se na listiću sive boje
Foto: Profimedia

Komisija je takođe odlučila da će kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije biti štampan na papiru rezedo boje.

PIK je utvrdio i rokovnik za vršenje izbornih radnji, po kome izborne liste sa overenim izjavama podrške građana mogu da se podnesu do 26. novembra u ponoć, što znači da učesnici na izborima za to imaju još devet dana.

Za kandidaturu na pokrajinskim izborima potrebno je da izbornu listu svojim potpisom, odnosno izjavom, podrži najmanje 4.000 građana. Izbornim listama nacionalnih manjina potrebno je 2.000 overenih izjava birača.

Na osnovu rokovnika, rok za utvrđivanje i objavljivanje zbirne izborne liste je 1. decembar, a rešenje o zaključenju biračkog spiska mora doneti najkasnije 15. dana pre dana izbora odnosno 1. decembra.

Biračka mesta biće određena i objavljena najkasnije 26. novembra.

Izborna tišina, kao i za parlamentarne i loklane izbore, počinje 14. decembra u ponoć i traje do zatvaranja biračkih mesta 17. decembra u 20 časova.

Rezultati pokrajinskih izbora utvrđuju se i dostavljaju izbornoj komisiji do 18. decembra u 8.00 časova, 12 sati od zatvaranja biračkih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: