Sreda, 06.02.2002.

19:00

ZIVKOVIC ISTAKAO POTREBU ODRZAVANJA REFERENDUMA

Izvor: B92

Default images
Politicki lider Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Zivkovic je tokom razgovora sa americkim diplomatama istakao nuznost odrzavanja referenduma u Crnoj Gori i konacnog resenja drzavnog pitanja, kao jedinog izlaza iz politicke i sveukupne krize u kojoj se nalazi ova republika. Zivkovic je izjavio da je u razgovoru sa americkim ambasadorom u Beogradu Vilijemom Montgometijem i direktorom Biroa za evropske poslove u Stejt departmentu Polom Dzonsom posebno ukazao da bi eventualna odluka o odlaganju referenduma na odredjeno ili neodredjeno vreme bila najgore moguce resenje za Crnu Goru. "Ako bi se s takvom odlukom u pregovorima saglasili i predstavnici Crne Gore, postojeca kriza na svim poljima bi bila jos vise produbljena", rekao je Zivkovic.

On je dodao da se njegova stranka nada da predsednik Milo Djukanovic i premijer Filip Vujanovic, kao predstavnici Crne Gore u pregovorima o buducnosti Federacije, nece odustati od projekta resavanja crnogorskog drzavnog pitanja, u cilju sticanja punog medjunarodnog subjektiviteta.

Zivkovic je istakao da ce u zavisnosti od ishoda tih razgovora LS biti prinudjen da preispita svoju odluku o podrsci manjinskoj vladi DPS i

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: