Nedelja, 17.02.2002.

19:00

UNMIK SMATRA DA JE POZAR U CRKVI IZBIO SLUCAJNO

Izvor: B92

Default images
Portparol UNMIK-a u Kosovskoj Mitrovici Djordji Kakuk izjavio je u nedelju da je pozar u crkvi "Sveti Sava" u juznom delu podeljenog grada izbio "slucajno". Pripadnici UNMIK policije u Kosovskoj Mitrovici zavrsili su preliminarnu istragu o uzroku pozara u pravoslavnoj crkvi u juznom delu grada, u kojem iskljucivo zive Albanci.

Kakuk je novinarima preneo da je vatra u crkvi izbila "slucajno, zbog struje ili upaljenih sveca". On je naveo da grcki vojnici Kfora danonocno kontrolisu crkvu u juznoj Mitrovici i da je gotovo "nemoguce da je neko neopazeno usao u crkvu". Svestenici srkve "Sveti Sava" kazu da od subote od 18 casova nisu imali struju i da nisu palili kandila i svece, iskljucujuci da tu leze uzroci pozara". U vatri, koja je lokalizvona nekoliko sati po izbijanju, izgoreo je zapadni deo crkve, zatim ulazna vrata, prostor za prodaju sveca i galerija crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: