Sreda, 20.02.2002.

19:00

ANTIKORUPCIJSKI TIM U BEOGRADU PRIMIO 181 POZIV ZA 30 DANA

Izvor: B92

Default images
Nacelnik Odeljenja beogradske policije za suzbijanje kriminaliteta u privredi Aleksandar Scekic ocenio je da je najvazniji rezultat formiranja anitkorupcijskih timova preventivno delovanje.

Antikorupcijski timovi, u kojima su predstavnici Javne i Drzavne bezbednosti i tuzilastva, formirani su polovinom januara u 26 okruznih centara u Srbiji. Beogradski tim primio je do sada 181 poziv, ali vecina poziva nije bila za dalje procesuiranje. Prema Scekicevim recima, vecina gradjana je zvala da bi se pozalila na sporost postupanja s predmetima u sudovima, opstini ili lokalnim sekretarijatima unutrasnjih poslova u gradovima sirom Srbije. Ti gradjani su upucivani na javna tuzilastva, ili odgovarajuce lokalne sluzbe. Antikorupcijski tim je u utorak dobio prvu konkretnu prijavu od gradjanina koji se pozalio da mu radnik Elektrodistribucije trazi mito da bi izdao energetsku saglasnost.

Radnici beogradske policije jutros su, prema Scekicevim recima, "krenuli u realizaciju te prijave". Gradjani koji prijave korupciju na telefon 3292-300 treba da dodju u GSUP i razgovaraju s clanovima antikorupcijskog tima, koji sacinjavaju zapisnik. Potom se, kako navodi Scekic, priprema operativni deo i obavestava se tuzilac. Mito se najcesce dokazuje obelezenim novcanicama, fotografisanjem, obezbedjivanjem svedoka. Prema izmenama Zakona o krivicnom postupku, o kojima Skupstina Srbije treba da se izjasni, postojace mogucnost koriscenja tonskih i video snimaka u dokaznom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: