Četvrtak, 07.02.2002.

19:00

"GLAS JAVNOSTI": EU SPREMA PLAN ZA PREUREDJENJE SRJ

Izvor: B92

Default images
Predstavnici EU, posle razgovora ekspertskih timova u Briselu o redefinisanju odnosa u federaciji, pripremaju plan za ustavno preuredjenje SR Jugoslavije, pise u cetvrtak "Glas javnosti", pozivajuci se na diplomatske izvore u Briselu. Beogradski dnevnik navodi da bi buduci Ustav SRJ trebalo da donese nova savezna ustavotvorna skupstina, za koju bi pre toga bili raspisani izbori na saveznom nivou, kao i da se u dokumentu o ustavnom preuredjenju koji je u pripremi, predvidja "maksimum ekonomske integracije i politicke autonomije za Srbiju i Crnu Goru".

"Vecernje novosti" pisu, pozivajuci se na neimenovane izvore, da postoji mogucnost da se dodje do dogovora da Jugoslavija promeni ime i da se ubuduce zove "Srbija i Crna Gora", a kao razlog navode trazenje kompromisa sa "separatistickom strujom crnogorskog predsednika Mile Djukanovica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: