Utorak, 05.02.2002.

19:00

ALBANSKI ZATVORENICI CE BITI PREBACENI NA KOSOVO?

Izvor: B92

Default images
UNMIK je najavio da ce Albanci iz zatvora u centralnoj Srbiji biti prebaceni na Kosovo do kraja marta. Sef odeljenja za pravosudje UNMIK-a Kristijan Kadi rekao je da ce zatvorenici biti uskoro prebaceni na Kosovo, i kao najverovatniji rok naveo kraj marta. Kadi je obavestio albanske politicare da je zvanicni Beograd medjunarodnoj upravi na Kosovu vec predao veliki broj dosijea uhapsenih Albanaca.

Prema podacima UNMIK-a, u zatvorima u Srbiji nalaze se 162 kosovska Albanca, dok drzavni Koordinacioni centar za Kosovo tvrdi da je zatvoreno jos 155 Albanaca. Predsednik Koordinacionog centra Nebojsa Covic izjavio je za Radio B92 da UNMIK, postavljanjem rokova za povratak zatvorenih Albanaca, prejudicira resenja, pogotovo s obzirom na cinjenicu da je Ministarstvo pravde Srbije predalo UN misiji 48 albanskih dosijea, dok su iz Pristine stigla tek dva dosijea Srba zatocenih na Kosovu. "Cekamo da nam obezbede ostale dosijee. Ja ne bih prejudicirao bilo sta kada su ovi problemi u pitanju, s obzirom da na Kosovu postoje veliki problemi koje treba razresiti u smislu nacionalno pristrasnog pravosudja. Tacno je da se situacija popravlja dolaskom medjunarodnih sudija, ali ona moze da bude dobra samo ukoliko se ukljuce sudije iz Srbije, i na tome se takodje radi", rekao je Covic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: