Petak, 08.02.2002.

19:00

VESELINOV: 2002. PRIVATIZACIJA VELIKIH SISTEMA

Izvor: B92

Default images
Republicki ministar za poljoprivredu Dragan Veselinov izjavio je u Novom Sadu da 2002. predstavlja godinu privatizacije velikih drustvenih sistema, pre svega secerana. Kada su u pitanju krediti za obnovu poljprivredne mehanizacije, Veselinov je najavio strane investicije, ali i istakao da one nece biti dovoljne za kompletnu obnovu. Na pitanje da li postoje domaci izvori za davanje kredita, Veselinov je odgovorio da "pouceni praksom, nasi zemljiradnici ne drze svoj novac u bankama, oni koji imaju bar nesto novca". "Zemljoradnici uvek pitaju da li ce dobiti kredit za traktor, a ako ga pitate 'jel'

drzis novac u banci', on kaze 'ne'. 'Pa jel' ti ne uvidjas neku vezu izmedju toga? Ako ne drzis stednju u banci, onda ne mozes ni da dobijes kredit'. Radije ce da potrosi nesto zaradjenog novca kada salje sina u vojsku, da se nazdere i napije cela ulica, ili za svadbu, ali da drzi novac u banci, to ce malo teze da uradi", rekao je Veselinov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: