Četvrtak, 07.02.2002.

19:00

COVIC: NIJE REC O MIRENJU, NEGO O MORATORIJUMU NA NAPADANJA

Izvor: B92

Default images
Predlog Nebojse Covica za redefinisanje odnosa u DOS-u, za koji vecina lidera vladajuce koalicije smatra da o njemu moze da se razgovara, republicki premijer Zoran Djindjic je odbacio, uz objasnjenje da u DOS-u nema sukoba. Djindjic je dodao da postoji mogucnost da se postigne kompromis u DOS-u, ali da je to na Demokratskoj stranci Srbije.

Potpredsednik Vlade Srbije, Nebojsa Covic, u reakciji na Djindjicev istup kaze za B92 da ostaje pri planu o redefinisanju odnosa u DOS-u i da ce taj plan izneti na sledecem sastanku Predsednistva DOS-a. "Nas predlog ne govori o bilo kakvom pomirenju, vec o ugovoru i, fakticki, moratorijumu na medjusobna napadanja i potpuno neracionalno trosenje energije. To je misljenje samo jednog od predsednika DOS-a, mi cemo nas predlog dati i onda cemo videti na Predsednistvu DOS-a da li ima sukoba ili nema – neka javnost sama proceni. Tu isto postoji razlika kako gledamo na DOS: ja na DOS gledam kao na sve nas koji smo zajedno poceli pre 5. oktobra 2000. godine. Ako je neko nekoga u medjuvremenu iskljucio, treba da nas obavesti i da nam kaze ko je doneo takvu odluku", zakljucio je Covic u izjavi za B92.

Sef poslanickog kluba DSS-a u Skupstini Srbije, Dejan Mihajlov, kaze da je negiranje problema u DOS-u samo nacin da Vlada Srbije nastavi da radi kao i do sada. "Ukoliko stranka koja je najpopularnija od stranaka koje cine DOS, ne ucestvuje u republickoj vladi, to ne znaci da nema problema. Bezanje od problema je u ovom trenutku bezanje od rasprave o radu i rezultatima republicke vlade, bezanje od odgovornosti, i to je nesto sto njima treba u ovom trenutku. Ako kazete da ne postoji problem, onda kazite: nasa vlada je odlicna, svi je podrzavaju i ne treba raspravljati o njenom radu. A ukoliko priznate da postoji problem, onda je ocigledno da tu nesto skripi, i onda treba videti gde je problem, ko je problem, kakav je problem...", smatra Mihajlov.

Potpredsednik DS-a, Cedomir Jovanovic, ponovio je stav Zorana Djindjica i dodao da DOS moze i ubuduce da funkcionise kao i do sada. "Oni koji u medjusobnim odnosima vide neke poremecaje moraju se upustiti u sustinu i posvetiti se onima koji su te poremecaje proizveli, a to svakako nije Demokratska stranka. Sto se nas tice, mi mozemo na ovakav nacin jos dugo vremena.To je dodatan napor za nas, ali smo na tako nesto spremni", rekao je Jovanovic.

Pomenimo da se jos uvek se ne zna kada ce biti odrzana sednica Predsednistva DOS-a, koja je odlagana vise puta u proteklih nekoliko meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: