Ponedeljak, 21.01.2002.

18:00

REAKCIJE NA IZBOR STAJNERA

Izvor: B92

Default images
Stalni predstavnik Jugoslavije u Ujedinjenim nacijama Dejan Sahovic zahvalio je bivsem sefu UNMIK Hansu Hekerupu na usepsnom radu i pozdravio odluku generalnog sekretara UN Kofija Anana da na njegovo mesto postavi nemackog diplomatu Mihaela Stajnera. Sahovic je rekao da je SRJ veoma zadovoljna izborom Stajnera i da se nada da ce on stupiti na duznost sto pre i da ce produbiti veoma uspesnu saradnju UNMIK i SRJ.

Funkcioner Demokratskog saveza Kosova Alus Gasi istakao je da je ovo jedno od najvaznijih mesta koje je Nemacka imala na medjunardonom nivou posle Drugog svetskog rata. "Zelimo i nadamo se da ce Stajner iskreno doprineti ekonomskom razvoju Kosova dovodjenjem nemackih investitora i njihovog iskustva", rekao je Gasi.

Sef Poslanicke grupe koalicije "Povratak" u Skupstini Kosmeta Rada Trajkovic ocenila je da je Stajnerovo imenovanje veoma dobra vest u trenutku kada je doslo do neke vrste parlamentarne krize i kada Kosovo nema prvog coveka.

Isticuci da su Kosovu potrebne lokalne politicke vlasti kao i medjunarodne, potpredsednik Alijanse za buducnost Kosova Bajram Kosumi istice da uspeh medjunarodnih vlasti veoma mnogo zavisi od saradnje s lokalnim vlastima i institucijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: