Nedelja, 10.02.2002.

19:00

DJINDJIC: REKONSTRUKCIJA VLADE U MARTU, ILIC CE BITI U VLADI

Izvor: B92

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic najavio je za mart rekonstrukciju Vlade, u kojoj ce jedno od potpredsednickih mesta pripasti lideru Nove Srbije Velimiru Ilicu. Djindjic je dodao da ce u okviru rekonstrukcije biti imenovan i ministar zdravlja, te formirano ministarstvo za prirodne resurse. Djindjic je istakao da su "nacelno moguci" razgovori o vracanju Demokratske stranke Srbije u Vladu Srbije, ali "ne tako sto ce se reformski kurs Vlade korigovati i ne na mesta koja su popunjena, kao sto je slucaj sa mestom ministra zdravlja", rekao je Djindjic, naglasivsi da je on predlozio na sednici Predsednistva DOS-a kandidata koji je prihvacen. "Mislim da zdravstvenim radnicima koji su se opekli na ministru iz DSS-a bi bilo tesko da jos jednom eksperimentisu. Ali, postoje neka druga mesta koja su otvorena za raspravu. U martu ce ta mala rekonstrukcija Vlade biti obavljena, bez obzira na razgovore sa DSS-om. Ako oni zele, nije tesko organizovati sednicu Skupstine na kojoj ce se to realizovati", rekao je Djindjic uz opasku da "Vlada radi sa skupstinskom vecinom koju ima".

U razgovoru s novinarima Djindjic je iskljucio mogucnost da ce Milan Milutinovic biti izrucen Haskom tribunalu dok je na funkciji predsednika Srbije. Na pitanje sta ce se desavati do 31. marta, roka koji je u Beogradu ostavila americka administracija, uslovljavajuci dalju pomoc, Djindjic kaze: da li do 31. marta ili u ovih nekoliko meseci, to je tehnicko pitanje. Za medjunarodnu zajednicu je bitna nasa odlucnost. Ako mi kazemo: to pitanje ce biti reseno u naredna dva-tri meseca, oni ce smatrati da je to reseno. Mi imamo kredibilitet. Mi kao Vlada Srbije nismo nista do sada rekli. sto nismo uradili", izjavio je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: