Sreda, 06.02.2002.

19:00

ODLOZENA AKCIJA ZAUZIMANJA MANASTIRA BESKA GORICA

Izvor: B92

Default images
Svestenstvo i vernici Srpske pravoslavne crkve odlozili su akciju zauzimanja manastira Beska gorica, koja je bila zakazana za sredu u podne. Na preporuku mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, predstavnici crkvenih opstina Zete, Crmnice i Rijecke nahije i Veca narodnih skupstina Crne Gore, sa svestenstvom, odlazu akciju posete manastiru Beska gorica za kraj sedmice. Preporuka mitropolita Amfilohija je uvazena radi "smirivanja tenzija i sprecavanja nezeljenih posledica i da bi drzavnim organima, a pre svega policiji i pravosudju, omogucili da u najkracem roku postupe saglasno zakonskim obavezama i datim garancijama da Mitropoliji crnogorsko-primorskoj bude vracen uzurpiran posed".

Povodom najavljenog okupljanja, Republicko ministarstvo unutrasnjih poslova saopstilo je da nece dozvoliti ni pristalicama SPC, ni Crnogorske pravoslavne crkve da pridju ostrvu Beska.

Mitropolit CPC Mihailo je u subotu osvestao Crkve svetog Djordja i presvete Bogorodice, kao i privremeni manastirski konak na ostrvu Beska gorica na Skadarskom jezeru. Svestenstvo i vernici CPC nameravali su da nastave radove na obnovi manastirskog kompleksa, ali su na insistiranje policije u nedelju napustili ostrvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: