Sreda, 20.02.2002.

19:00

PAD POPULARNOSTI KOSTUNICE, RAST POPULARNOSTI LABUSA I DS

Izvor: B92

Default images
Istrazivanje javnog mnjenja koje je sprovela agencija "Stratedzik Marketing" pokazuje izvestan pad popularnosti predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunice i uspon popularnosti potpredsednika Savezne vlade Miroljuba Labusa iz G17 Plus, kao i izjednacavanje rejtinga dve najjace stranke, Demokratske stranke Srbije i Demokratske stranke. Direktor agencije Srdjan Bogosavljevic je za Radio B92 rekao da istrazivanje, koje je uradjeno pre mesec dana na uzorku od 1.600 ispitanika, pokazuje da je osnovni trend priblizavanje lidera DOS po popularnosti. "Oni koji su bili najpopularniji, a to je pre svih Kostunica, najvise padaju, a oni koji su 'trpeli od nepopularnosti', pre svih Djindjic, sada konvergiraju. Kostunica ima 53 pozitivno opredeljenih, a iza njega je Labus koji ima 52. Kostunica je jednako popularan i kod glasaca i kod neglasaca, i kod opozicije i kod onih koji su za DOS, i niko drugi nema tu vrstu popularnosti. Gledano unutar DOS, Labus je mnogo popularniji i od Kostunice, a i Djelic", kaze Bogosavljevic.

Govoreci o stranackom rejtingu, Bogosavljevic kaze da je rec o trendu uspostavljanja pravih odnos, kada se radi o odnosu javnosti prema clanicama DOS. "DSS se priblizava Demokratskoj stranci, a ne obrnuto. DS je dosta stabilan, on blago raste i sada je dosao na 21, ali je DSS vrlo brzo, u nekoliko meseci, opao, dosao je na 23, i sada je to vec ravnopravna borba. Ako bi G17 i Otpor usli u izbornu trku, svi bi pomalo izgubili zato sto G17 dobija i tada bi DSS imao 18, DS 16, a G17 13", rekao je Bogosavljevic. On ocekuje da ce buduca istrazivanja pokazati da se povecao broj neopredeljenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: