Četvrtak, 12.09.2002.

09:42

Krisu Veberu ozbiljno preti visegodisnja robija !

Izvor: B92, ESPN

Default images

Kosarkas Sakramento Kingsa Kris Veber optuzen je od strane americkog suda ( velike porote) da je lazno svedocio prosle godine, kada je tvrdio da nije primao novac kao kosarkas Univerziteta Micigen, pre deset godina.

Podsetimo, prema americkim zakonima zabranjeno je placanje igraca tokom studija. Ukoliko se optuzbe dokazu, Veberu preti 10 godina zatvora i novcana kazna od 250 hiljada dolara, saopstio je agent FBI - ja koji vodi istragu.
podsetimo, cela prica ( o kojoj se suskalo deset godina) i zvanicno je provaljena kada je jedan od ( tada zvanicnika Univerziteta Micigen) Ed marvin progovorio i priznao da je cascavao veci deo cuvene petorke "feb fajv" koja je osvojila 2 tutule u koledz kosarci.

Pore dVebera optuzeni su i njegov otac Mejs Veber i Veberova rodjaka Sarlin Dzonson. Veber je optuzen da je primao novac, cekove, odecu i nakit kao "nagradu" za igranje na ovom univerzitetu.

Iako Veber i dalje negira sve optuzbe – problem je stezanje obruca oko njega, jer svi ostali igraci koje je Marvin naveo da su primali novac ( Tejlor, Trejlor, Bulok i najpoznatiji uz Vebera , Dzejlen Rouz) – priznali da su novac uzimali od Marvina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: