Četvrtak, 12.09.2002.

08:48

Bus obisao "Nultu tacku" i govorio na ostrvu Elis

Izvor: Beta

Default images

Predsednik SAD Dzordz Bus, u okviru komemoracije zrtvama proslogodisnjih napada na SAD, obisao je u cetvrtak po jugoslovenskom vremenu "Graund ziro" u Njujorku, mesto gde su se nalazile 2 kule Svetskog trgovinskog centra. U pratnji supruge Lore, Bus je na Menhetn, gde su se nalazile kule-bliznakinje, srusene 11. septembra prosle godine, mesto koje Njujorcani od tada zovu "nulta tacka", sleteo helikopterom u sredu popodne po lokalnom vremenu. On je polozio venac u vec nacinjen krug od cveca koje su ranije doneli clanovi porodica stradalih u napadima. Bus je potom razgovarao s bliznjima poginulih, vatrogascima i policajcima koji su takodje prisustvovali komemorativnoj svecanosti, odrzanoj ranije.

Bus je u sredu uvece izjavio, u govoru na godisnjicu napada na Njujork i Vasington, da SAD nece dozvoliti da "neki terorista ili tiranin" preti civilizaciji oruzjem za masovno unistenje. "SAD su usle u veliku borbu koja iskusava nasu snagu i, jos vise, nasu odlucnost", rekao je Bus o obracanju naciji sa ostrva Elis, sa Statuom slobode koja se mogla videti u njegovoj pozadini. "Ova drzava je porazila tirane, oslobodila logore smrti i podigla ovu baklju slobode svakoj ugrozenoj zemlji. Mi nemamo nameru da ignorisemo ili popustimo poslednjoj istorijskoj bandi fanatika koja ubistvima zeli da prigrabi moc", upozorio je Bus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: