Četvrtak, 12.09.2002.

10:25

Kup Kralja: Nova bruka Barselone

Izvor: B92, www.marca.es

Default images

Prava senzacija dogodila se u sredu u prvom kolu spanskog Kupa Kralja. Ekipa Barselone izbacena je iz daljeg takmicenja posto je porazena od amaterske ekipe Novelda. Junak utakmice bio je napadac domaceg kluba Madrigal, koji je postigao tri gola (u 58, 64. i 78. minutu). Strelci za Barsu bili su Djovani u 7. i Rikelme u 67. minutu.

Novelda je klub iz okoline Alikantea, a igra u trecoj spanskoj ligi (Segunda Division B, grupa III) i ovo je najveci uspeh u klupskoj istoriji. Trenutno se nalazi na poslednjem mestu, sa dva poraza iz dva meca i gol-razlikom 1:7. Barselona je slicnu bruku dozivela i prosle godine, kada je iz istog takmicenja ispala od treceligaske ekipe Figeres.

U ostalim utakmicama nije bilo iznenadjenja. Real Madrid je pobedio Rejes sa 8:1, posle tri gola Totea, po dva Morijentesa i Portilja i jednog Solarija. Valensija se u Taragoni mucila i pobedila Gimnastik na penale. Jedini prvoligasi koji su, uz Barselonu, ispali su Rasing Santander, Viljareal, Real Sosijedad i Espanjol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: