Četvrtak, 12.09.2002.

09:42

Otvoren prvi teren za golf u Beogradu

Izvor: Beta

Default images

Danas je na Adi Ciganliji otvoren prvi golf teren u Jugoslaviji, zauzima povrsinu od 25 hektara, ima devet rupa, vezbaliste i klub koji se zove "Beograd".

Glavni teren ce za igrace biti otvoren tek u maju sledece godine, jer je toliko vremena potrebno da izraste trava. Za to vreme zainteresovani ce moci da koriste vezbaliste, na kome ce moci da se uci golf i na kome ce se dobijati i dozvole za bavljenje ovim sportom, takozvane "zelene karte".

Godisnja clanarina u ovom klubu iznosi 900 evra, a zainteresovane ce obucavati profesionalni ucitelji. Iz kluba je saopsteno da ce uskoro biti formirana i juniorska ekipa i da je za 10 najboljih igraca obezbedjena oprema.

Direktor kluba "Beograd" Aleksandar Andjelkovic zahvalio se gradskoj vladi na pomoci prilikom pravljenja terena.

"Verujemo da jedan grad postaje metropola tek kada bude obogacen sadrzajima kakav je, izmedju ostalih, i golf teren. Iako se golf ovde igrao jos pocetkom proslog veka, Beograd je bio jedini glavni grad u Evropi koji takav teren nije imao takav teren. Ocekujemo da mnogo ljudi zavoli ovaj sport i da uskoro dobijemo prve profesionalne igrace", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: