Četvrtak, 12.09.2002.

20:48

Van Gal: Opraštam igračima

Izvor: Beta, AP

Default images

Trener španskog prvoligaša Barselone Luis van Gal izjavio je danas da oprašta svojim fudbalerima, posle senzacionalne eliminacije u prvom kolu španskog Kupa.

Amaterska ekipa Novelde u prvom kolu "Kupa Kralja", u sredu, savladala je sa 3:2 slavnu "Barsu" i eliminisala je iz daljeg takmicenja.

Junak utakmice bio je napadač domaćeg kluba Madrigal, koji je postigao tri gola (u 58, 64. i 78. minutu), dok su strelci za Barselonu bili Brazilac Djovani u 7. minutu i argentinski internacionalac Huan Roman Rikelme u 67. minutu.

"Opraštam igračima, pošto moramo da razumemo okolnosti zbog kojih je došlo do poraza. Znali smo da je teren mali i da će se Novelda čitavu utakmicu braniti. Napravili smo nekoliko individualnih grešaka, a ljudski je i grešiti", rekao je Van Gal za internet izdanje španskog dnevnog lista "Marka".

Novelda je klub iz okoline Alikantea, a igra u trećoj spanskoj ligi (Segunda Divizion B, grupa III) i ovo je najveci uspeh u klupskoj istoriji.

"Znam da su naši navijači razočarani i da ih boli ovaj poraz. Medjutim, ekipa je utakmici sa Noveldom pristupila na pravi način i pokazala da ima kapacitet da se nosi sa izazovima koje će doneti naredne utakmice", kazao je Van Gal.

Barselona je sličnu "bruku" doživela i prošle godine, kada je iz istog takmičenja ispala izgubivši od trećeligaške ekipe Figereš.

Van Gal je oprostio - a da li ce i navijaci Barse Van Galu i igracima - pokazace naredni mecevi...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: