Četvrtak, 12.09.2002.

09:23

Istice rok za konstituisanje Saveta Radiodifuzne agencije

Izvor: B92

Default images
U cetvrtak istice drugi rok koji je predvidjen za konstituisanje Saveta Radiodifuzne agencije. Savet ce imati 9 clanova, a njegov konacan sastav odredice Skupstina Srbije. Predsednik Odbora za informisanje u Parlamentu Ivan Andric rekao je za B92 da ocekuje da ce svi ovlasceni predlagaci dostaviti svoje predloge. "Vecina predlagaca je to za sada ucinila, moram da kazem da su azurniji bili predstavnici nevladinog sektora. Sledeci koraci do kojih ce doci jesu da Odbor utvrdi predlog i uputi ga Skupstini i da se onda o svim ostalim predlozima i o predlozima skupstinskim izjasnimo na prvoj sednici Parlamenta, za koju se ja nadam da ce se desiti u prvoj polovini oktobra", kaze Andric. 

Kandidovanjem profesora Fakulteta politickih nauka Miroljuba Radojkovica i profesora Fakulteta dramskih umetnosti Aleksandra Todorovica zavrsen je proces predlaganja clanova Saveta iz "civilnog sektora". Prethodno su za clanstvo u Savetu predlozeni profesor Pravnog fakuleta Vladimir Vodinelic i Miljenko Dereta iz Gradjanskih inicijativa, kao predstavnici nevladinih organizacija. Strucnjak za medije Snjezana Milivojevic i predsednik Udruzenja novinara Srbije Nino Brajovic kandidati su Udruzenja radiodifuznih glasila i novinara u Srbiji, kao i profesionalnih udruzenja filmskih i dramskih umetnika i kompozitora. Predstavnici crkvi i verskih zajednica u Srbiji predlozili su vladiku jegarskog Porfirija i Aleksandru Sajkov. U Savetu ce biti i 4 predstavnika Skupstina Srbije i Vojvodine i republicke i pokrajinske vlade. Izabranih 8 clanova predlozice devetog, sa Kosova.

Istrazivanje koje je za potrebe NUNS sproveo "Stratedzik Marketing" je pokazalo da bi novinari, zbog svog socijalnog polozaja i stresa, najradije promenili profesiju iako je smatraju kreativnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: