Sreda, 11.09.2002.

19:45

Usvojena medijska pravila, imenovana RIK i odbori medija

Izvor: Beta

Default images
Skupstina Crne Gore usvojila je u sredu, bez rasprave, pravila o predstavljanju stranaka u izbornoj kampanji, izabrala clanove Republicke izborne komisije i programskih odbora drzavnih medija, kao i clanove odbora za pracenje rada javnih glasila u predizbornoj kampanji. Na vanrednoj sednici, zapocetoj sinoc, poslanici su skoro jednoglasno izabrali za predsednika RIK-a predstavnika Demokratske partije socijalista Branislava Radulovica, a za sekretara - Nevena Gosovica iz Socijalisticke narodne partije.

Programske odbore drzavnih medija ubuduce ce ciniti po dva predstavnika poslanickih klubova, sto Liberalnom savezu i koaliciji "Zajedno za Jugoslaviju" omogucava vecinu u tim odborima. Usvojenim medijskim pravilima vreme predizborne tisine skracuje se sa 48 na 24 sata. Mediji su obavezni da tokom kampanje objektivno predstavljaju sve ucesnike u izbornoj utakmici, dok ce njihov rad nadzirati poseban odbor, cije je clanove skupstina takodje izabrala u sredu. Skupstina Crne Gore danas nije raspravljala o izboru sudija Ustavnog suda, jer crnogorski predsednik Milo Djukanovic do zavrsetka zasedanja nije dostavio predlog kandidata za taj sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: