Sreda, 11.09.2002.

19:41

Poseta SAD kao znak saosecanja i solidarnosti

Izvor: Beta

Default images

Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica izjavio je u sredu da borba protiv terorizma mora da bude globalna, ali da ne sme da ugrozi ljudska prava i slobode. Kostunica je, na konferenciji za jugoslovenske izvestace u Njujorku, rekao da je njegova poseta SAD znak solidarnosti i saosecanja sa zrtvama proslogodisnjih teroristickih napada na Njujork i Vasington.

On je dodao da ce u bilateralnim susretima upozoriti da je Balkan jos suocen sa opasnostima terorizma, kao i da taj problem jos nije iskorenjen na Kosovu. Prema njegovim recima, teroristicki napad na SAD je dogadjaj koji je obelezio istoriju i kojim je zapravo poceo novi milenijum.

On je naveo da jug Srbije moze da posluzi kao dobar primer zaustavljanja terorizma I uspostavljanja jakih drzavnih institucija. Prema njegovim recima, Kosovo je suprotan primer, jer su na njemu formirane institucije, ali nisu obezbedjena osnovna ljudska prava - sloboda kretanja i povratak prognanih. Kostunica je naveo da ce tokom bilateralnih susreta razgovarati i o ocuvanju zajednice Srbije i Crne Gore, ocenivsi da je opstanak zajednicke drzave vazan za stabilnost u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: