Četvrtak, 12.09.2002.

09:14

Vujanica docekalo pola Loznice

Izvor: B92, Beta

Default images

Vise hiljada Loznicana veceras je na Trgu Jovana Cvijica priredilo svecani docek svom sugradjaninu Milosu Vujanicu, clanu kosarkaske reprezentacije SRJ koja je u nedelju osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Pozdravljajuci pristutne, mladi kosarkas se zahvalio na doceku i rekao da je ponosan sto je Loznicanin.

"Sigruno da je bilo tesko osvojiti zlato, ali smo 'Amerima' na njihovom terenu pokazali ko je gazda", rekao je on i porucio sugradjanima da sledece godine dodju na isto mesto u istom broju da proslave zlato na Evropskom prvenstvu u Svedskoj.

Pored uobicajenih fraza, orila se i pesma o ovom kosarkasu - "pobeda se slavi nasih Jugovica i Loznica ima naseg Vujanica".

Nakon zavrsetka programa, kolone automobila krenule su uz sirene i skandiranje u voznju ulicama Loznice, nastavljajuci veselje zapoceto u noci izmedju nedelje i ponedeljka, kada su "plavi" osvojili titulu sampiona.

Neposredno pre zvanicnog doceka, Vujanica je primio predsednik skupstine opstine Loznica Slobodan Kaitovic, koji se plejmejkeru beogradskog Partizana zahvalio na "dostojnom predstavljanju SRJ i Loznice".

Ljubimac beogradskih "crno-belih" govorio je i o svojim planovima za buducnost.

"Imam dosta ponuda, a najkonkretnija je iz Njujork Niksa. Dok smo bili u SAD imao sam svakodnevne kontakte sa ljudima iz ovog kluba. Oni su hteli da u Njujork dodjem jos ove godine, ali imam ugovor sa Partizanom na jos godinu dana", rekao je Vujanic i dodao da mu je vazno da izbori mesto u reprezentaciji za EP u Svedskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: