Subota, 14.09.2002.

19:09

Serija A: Poraz Rome na startu (update)

Izvor: B92, Beta

Default images
U premijernim utakmicama italijanske Serije A, fudbaleri Intera danas su savladali Torino sa 1:0, a Bolonja je pobedila Romu sa 2:1.

Inter je novu sezonu zapoceo minimalnom pobedom na svom stadionu "Djuzepe Meaca", a jedini pogodak na mecu postigao je u 23. minutu Kristijan Vijeri.

Ekipa Torina je od 42. minuta igrala sa igracem manje, posto je iskljucen Djanluka Komoto.

Roma je u Bolonji povela u 44. minutu golom iz penala, koji je postigao argentinski internacionalac Gabrijel Batistuta, sto je ujedno bio i rezultat prvog dela susreta.

Medjutim, u drugom poluvremenu Bolonja golovima Hulia Rikarda Kruza u 59. minutu. stize do izjednacenja, da bi isti igrac u 92. minutu pogodio mrezu glavom sa 4 metra i naneo Romi prvi poraz. Kakva je to utakmica bila govori i podatak da je odnos suteva u okvir gola bio 2:2 (Paljuka odbranio sut Montele glavom u 84. minutu, a svemu je prethodio cist ofsajd).

Fudbaleri Empolija ostvarili su prvu pobedu na povratnickom mecu u Seriju A. Empoli je u duelu sa drugim povratnikom, ekipom Koma, ostvario pobedu od 2:0 i to u gostima. Strelci za tim iz Toskane bili su Saudati u 14. i Di Natale u 59. minutu.

Milan je bez ikakvih problema trijumfovao u Modeni. Posle pogotka Pipa Inzagija u 18. minutu (njegovog 94. u Seriji A), bilo je pitanje samo koliko ubedljivo ce "roso-neri" pobediti. Preostala dva gola postigli su Simic u 54. i ponovo Inzagi u 90. minutu.

Inter - Torino 1:0

Bolonja - Roma 2:1

Komo – Empoli 0:2

Modena - Milan 0:3

U nedelju se sastaju: Juventus – Atalanta, Lacio – Kjevo, Udineze – Parma, Perudja - Redjina i Bresa - Pjacenca

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: