Subota, 14.09.2002.

10:42

Pavković najavljuje sudski spor i odlaganje izbora

Izvor: Blic

Default images

Predsednički kandidat Nebojša Pavković najavio je da će u slučaju da lista kandidata za predsednika Srbije bude objavljena bez njegovog imena pokrenuti sudski spor i time odložiti izbore. "Ne bi me iznenadilo da bude objavljena lista kandidata za predsednika Srbije bez mog imena, što bi neminovno dovelo do sudskog spora na moju inicijativu. To bi neminovno dovelo do odlaganja izbora", izjavio je Pavković. On je dodao da je iznenadjen činjenicom da Republička izborna komisija još nije odlučila o verifikaciji njegove kandidature za predsednika Srbije.

Član RIK Branislav Bjelica je izjavio da Pavković neće moći da se žali Vrhovnom sudu zbog toga što nema odluke o njegovoj kandidaturi. "Da bi mogao da podnese žalbu Vrhovnom sudu potrebno je da postoji odluka RIK da njegova kandidatura nije prihvaćena. RIK nije doneo odluku o kandidaturi Pavkovića", rekao je Bjelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Podeli: