Utorak, 03.09.2002.

21:07

Stajner posetio Decane i manastir: nema masovnog povratka

Izvor: Beta

Default images

Sef UNMIK-a Miahel Stajner rekao je u utorak da ne zna koliko ce jos vremena Misija UN ostati na Kosovu, navodeci da je nevezano sa tim, potrebno brze izvrsavanje obaveza, ukljucujuci i prenosenje ovlascenja sa medjunarodnih na domace institucije.

Stajner je tokom posete Decanima negirao napise u pojedinim medijima, da je rekao da ce Misija UNMIK-a biti kraca od deset godina. Stajner je ponovio da je posle dogadjaja od 11. septembra u SAD medjunarodna zajednica zauzela drugaciji pristup i odredila obaveze u svetu. "S toga mi imamo manje vremena i ne mozemo racunati da cemo biti ovde i narednih deset godina. Treba ubrzati proces i prenosenje vlasti sa medjunarodnjih na domace institucije", rekao je Stajner isticuci da i on licno ne zna koliko ce misija UN ostati na Kosovu. Tokom posete Decanima, sef UNMIK-a je bez pratnje novinara posetio i manastir "Visoki Decani". Posle susreta sa bratstvom manastira Stajner je kazao da je jedna od tema bila i povratak Srba na Kosovo. "Nece biti masovnog povratka ali svako ko zeli da se vrati moze se vratiti i ostati. Taj povratak treba da bude stalan a ne vestacki", rekao je Stajner i dodao da su ovih dana obezbedjena sredstva za ostvarivanje individualnog povratka u regionu Peci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: