Utorak, 03.09.2002.

16:48

Ove zime bez restrikcija, krediti za toplifikaciju

Izvor: B92

Default images
Ministarka energetike Kori Udovicki izjavila je u utorak, na konferenciji za novinare, da tokom zime ne ocekuje restrikcije struje, jer je sistem u boljem stanju nego prethodnih godina. Ministarka je, medjutim, ocenila da je neophodno masovno prikljucenje potrosaca na toplovode i gasovode kako bi se dugorocno smanjio pritisak na elektroenergetski sistem tokom grejne sezone.

Menadzer za projekte u Ministarstvu energetike Vladislav Pavicevic podsetio je da je beogradske vlasti vec podrzala projekat toplifikacije, time sto je ponudila gradjanima otplatu prikljucka na 28 do 36 rata. Pavicevic je dodao da se pomocu kredita mogu ugraditi i radijatori u stanove: "Deo unutrasnjih instalacija pripada prakticno stanu. Za taj deo sredstava gradjani se obracaju komercijalnim bankama, sklapaju sa njima ugovor, dobijaju kredit na 48 do 60 meseci sa 1% mesecnom kamatom. Troskove unutrasnjih instalacija mi procenjujemo na 1.200-1.350 dinara po kvadratnom metru, dakle za stan od 60 kvadrata ti troskovi treba da iznose oko 144.000 dinara." Pavicevic je precizirao da je od 14 hiljada domacinstava, koji mogu odmah da se prikljuce na toplovod, sedam hiljada zatrazilo prikljucak. Ministarka Udovicki najavila je i mogucnost da se zahtevi za otpis fiksne naknade primaju i naredne sedmice. Domacinstva koja trose od dve do tri hiljade kilovat-sati mesecno, nece dobiti nikakav popust, cak iako nemaju mogucnost da predju na drugi oblik grejanja, precizirala je Kori Udovicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: