Nedelja, 01.09.2002.

15:57

Neredi navijaca u Rimu

Izvor: B92, Beta

Default images

Zagrizeni navijaci italijanskog fudbalskog prvoligasa Lacija, besni zbog prodaje dva najbolja igraca kluba, besneli su sinoc i razlupali su kancelarije i zapalili automobile u okolini najveceg rimskog stadiona.

Otprilike 300 navijaca napustilo je sinoc stadion na pocetku prijateljske utakmice izmedju Lacija i Juventusa. Oni su uleteli u obliznje kancelarije sportskih redakcija, razbijajuci kompjutere, fotokopir masine i stolove pre nego sto su zapalili papire.

Oni su, takodje, zapalili pet automobila, tri kioska, a dvojicu navijaca Juventusa su nozem izboli u zadnjice.

Finansijski optereceni Lacio u petak je Milanu prodao kapitena i reprezentativnog stopera Alesandra Nestu za 30,2 miliona evra. U subotu je prodat i argentinski reprezentativni napadac Ernan Krespo. Za njega je milanski Inter dao 26 miliona evra i napadaca Bernanda Koradija.

Trojica navijaca su vec uhapsena, a drzavna televizija je javila da je identifikovano jos 25 ljudi i da bi oni mogli biti ubrzo uhapseni.

Najvatreniji navijaci Lacija imaju reputaciju nasilnih navijaca, a klub je vec nekoliko puta kaznjavan zato sto su njegovi "tifozi" vredjali igrace na rasnoj osnovi.

Predsednik kluba Serdjo Kranjoti pokretao je dosad nekoliko akcija u cilju smirivanja "ultrasa", ali bez nekog veceg uspeha.

Njegovu kucu je juce cuvala policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: