Utorak, 03.09.2002.

00:30

Drugi poraz Jugoslavije!

Izvor: B92

Default images

Jugoslovenska kosarka dozivela je jos jedan samar – po staroj tradiciji "plavi" su izgubili od Porto Rika rezultatom 85:83 i doveli u pitanje plasman na trece mesto u grupi.

Jugoslovenski tim je poceo solidno i imao 5 poena prednosti posle nekoliko minuta. Medjutim, finis prve cetvrtine i pocetak druge donose seriju Portorikanaca od 19:6, i "plavi" su na –11. Do poluvremena, nas tim uspeva da pohvata konce i svede pretnju protivnika na Santjaga. U samom finisu druge cetvrtine Jugoslavija je povela i otisla na odmor sa 43:42.
Start trece cetvrtine bio je sjajan i Jugoslavija je brzo stigla do plus 10. To su bili minuti u kojima portorikanska odbrana nije imala resenje za Jarica i Stojakovica. Poslednji odmor nas tim je docekao sa prednoscu od 69:60. Na 7 minuta pre kraja "plavi" imaju +11 (73:62). Tada se ponovo cela koncepcija nase igre raspada. Centri sutiraju trojke, najiskusniji promasuju slobodna bacanja, bekovi Porto Rika protrcavaju kroz reket i sticu sigurnost pred finis. Kada je Porto Riko poveo, bilo je jasno da nas samo cudo moze spasiti. Poslednji napad nas tim je iskoristio, a Tomasevic je doveo do izjednacenja. Portorikanci promasuju sut, ali zatim dva puta hvataju loptu pod nasim kosem. Faul Stojakovica nad Ortizom bio je neminovan, a 38-godisnja legenda svetske kosarke pametno je isloristila bacanja i Porto Riko je pobedio.
Ono sto nasem timu preostaje je da pobedi u oba preostala meca. Ukoliko Spanci pobede Brazil i Porto Riko, a to je realan ishod, jer su mnogo bolji, nasem timu bi pobeda nad Brazilom mogla doneti drugo (ako je tri razlike i ubedljivija) ili trece mesto (ako je jedan ili dva poena). Poraz nas baca na mesto broj cetiri, a to nam za protivnika u cetvrtfinalu donosi Amerikance. A to, slozicete se, ne bismo voleli.

U nasem timu odlicno je odigrao Jaric, a svi ostali su bili prosecni ili losi. Drobnjak je dobro poceo, a zatim bio vesnik katastrofe, nepromisljenim sutevima. Bodiroga je skakao i borio se, ali promasio kljucna slobodna bacanja. Ispod naseg kosa Portorikanci su radili sta god su hteli, osim tokom trece cetvrtine. Uzroka poraza je mnogo, i Pesic sada definitivno nema pravo mirno da spava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli: