Utorak, 03.09.2002.

09:25

Norveska otpisala 16,5 miliona evra duga Jugoslaviji

Izvor: B92

Default images

Potpredsednik Savezne Vlade Miroljub Labus i ministar inostranih poslova Norveske Jan Peterson potpisali su u Oslu sporazum o otpisu jugoslovenskog duga od 16,5 miliona evra na osnovu ugovora sa Pariskim klubom poverioca. Prema sporazumu , ostatak duga od 25 miliona dolara reprogramiran je na 25 godina uz grejs period od 6 godina, javlja iz Osla novinar Televizije B 92 Biljana Todorovic.Mnogo vaznije od otpisa duga jeste uspostavljanje prave privredne saradnje i skori dolazak norveskog Investicionog fonda i Fonda za zastitu investicija, rekao je posle potpisivanja bilateralnog ugovora potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus.
Norveska ce nastaviti da pomaze Jugoslaviji u okviru socijalne zastite i zdravstva, za sta je odredjeno milion i po dolara, ali, prema Labusovim recima, cilj je uvecanje robne razmene, trgovine i investicija. Labus je naveo da se na norveskom trzistu vec nalaze proizvodi Sirogojna i mineralna voda Knjaz Milos, ali i da postoji mogucnost potpisivanja ugovora o izgradnji brodova u srpskim brodogradilistima. Posle razgovora sa guvernerom norveske Centralne banke, Mladjan Dinkic rekao je da ce po ugledu na Norvesku i Srbija dobiti svoju platnu karticu. Plan je da se nakon izdavanja milion platnih kartica od Juropeja koji izdaje Master karticu i Vize zatrazi da ko-brenduju i srpsku platnu karticu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli: