Četvrtak, 29.08.2002.

15:02

Sindikati zdravstva traze vece plate i prete strajkom

Izvor: Beta

Default images

Sindikat zdravstva i socijalne zastite Srbije i Granski sindikat zdravstva "Nezavisnost" zapretili su u cetvrtak strajkom ukoliko resorna ministarstva do cetvrka ne ponude povecanje plata tom sektoru. Predsednici sindikata su naveli da ce ministarstvima zdravstva i finansija dati rok do cetvrtka, za kada je zakazan sastanak sindikalaca i ministra zdravlja Tomice Milosavljevica. Sindikati traze povecanje plata za 20 odsto, s tim sto isticu da je povecanje moguce ili kroz izmene koeficijenata ili kroz povecanje cene rada, koja iznosi 1.012 dinara. "Sastanku je prisustvovao samo zamenik ministra zdravstva Dragomir Marisavljevic, buduci da je Milosavljevic na putu, ali nije bilo predstavnika Ministarstva finansija, pa ni konkretne ponude za zdravstvene radnike", rekla je predsednica Sindikata zdravstva i socijalne zastite Srbije Branislava Plancak.

Prosecna plata u zdravstvu je oko 9.000 dinara, s tim sto spremacice, ukljucujuci "topli obrok" i regres, imaju prosecna mesecna primanja oko 6.000 dinara, medicinske sestre 9.000, lekari opste prakse 13.000 do 14.000, a specijalisti 18.000 do 19.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: