Petak, 30.08.2002.

23:46

Real osvojio evropski superkup

Izvor: B92, Beta

Default images
Fudbaleri madridskog Reala osvojili su superkup Evrope posto su u petak u Monaku savladali ekipu Fejenorda sa 3:1.

Golove za Real postigli su Patrik Pauve (14. minut, autogol), Roberto Karlos (21) i Guti (61), dok je strelac za Fejenord bio Pjer van Hojdonk (56).

Ovo je Realu prvi osvojeni superkup u istoriji. Evropski sampion je trijumfovao zahvaljujuci sjajnoj napadackoj igri.

Spanski tim je od pocetka bio dominantan u mecu koji tradicionalno obelezava pocetak sezone u Evropi, a kontrolu meca je preuzeo tako sto je postigao dva sjajno izradjena gola u razmaku od sedam minuta u prvom poluvremenu.

Prvi pogodak je "pao" u 14. minutu, akcijom koju je zapoceo Zinedin Zidan na sredini terena i koja se prebacila na levo krilo, a zavrsila se tako sto je defanzivac domacih Pauve centarsut Roberta Karlosa sproveo u svoju mrezu.

Samo sedam minuta kasnije, sjajni Brazilac je odigrao dupli pas sa Estebanom Kambijasom i uputio nezaustavljiv sut koji je u luku uleteo u mrezu gomana Fejenorda Edvina Cetebira.

Holandski tim je na kratko izvrsio pritisak nad Realom, tako da je u 56. minutu van Hojdonk iz slobodnog udarca smanjio vodjstvo spanskog tima.

Real je, medjutim, brzo povratio dva gola prednosti, kada je u 61. minutu Luis Figo centrirao, a Guti, koji je na drugoj stativi ostao sam, glavom je sproveo u mrezu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: