Sreda, 28.08.2002.

17:13

Ratko Varda za B92: Uspeh ce odrediti atmosfera u ekipi

Izvor: B92

Default images

Povremeni jugoslovenski reprezentativac i kosarkas Detroita Ratko Varda nalazi se u Jugoslaviji gde ce pratiti predstojeci Mundobasket, pre povratka u Detroit gde ga ocekuje jos jedna godina ugovora sa Pistonsima.

O predstojecem Svetskom prvenstvu Varda za B92 kaze da ce plasman "plavih" odrediti atmosfera u ekipi:

Dosta polemike jos pre pocetka sampionata izaziva moguc plasman nase reprezentacije. Dosta igraca i strucnjaka jos ranije je izjavilo da je neko polufinale ili finale nasa realnost. Videcemo, sve to zavisi od atmosfere u ekipi i raspolozenja igraca. Po meni najvaznija je ta atmosfera u timu, jer sa druge strane kvalitet je ogroman i nikada nije bio sporan.

O Amerikancima...

Ja nemam bas puno tog NBA iskustva, ali ono sto je sigurno da ko god igra u tom timu predstavlja ono najbolje u NBA u tom trenutku, i ne verujem da bilo ko moze da ih dobije. Ali nista nije nemoguce, jer su Litvanci imali veliku priliku pre dve godine u Australiji. Naravno, tu je potrebna i mala doza srece. Od Amerikanaca, naravno, znam Bena Valasa koji igra u Pistonsima, i koji je izvanredan igrac – jedno je sigurno, igracima pod kosem bice izuzetno tesko sa njim. U principu mislim da mozda i mogu da se pobede, ali je potrebna i ogromna sreca za tako nesto.
Dobre rezultate u Indijanapolisu , Varda ocekuje i od selekcija Turske, Kanade i Nemacke:

Ono sto sam pratio, mislim da bi mogli da iznenada Turci, Kanadjani imaju dobar tim, ali vidim da nece igrati Nes i jos nekoliko NBA igraca, Nemci imaju odlicnu ekipu. Po meni to su ekipe koji bi trebalo da se umesaju u tu borbu za sam vrh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: