Ponedeljak, 26.08.2002.

09:39

Vukovic najavljuje nove medalje

Izvor: OSJ

Default images

VUKOVIC - BIOGRAFIJA

Veselin Vukovic, novi selektor odbojkaske reprezentacije Jugoslavije bio je clan Buducnosti iz Podgorice od 1976. do 1982. godine, kada pocinje da radi kao trener kadeta, takode u Buducnosti. U meduvremenu, jednu sezonu kao igrac proveo je u Brskovu iz Mojkovca. Trenersku karijeru nastavlja kao trener prvog tima Buducnosti od 1985. do 1987. i od 1989. do 1997. kada preuzima Budvansku Rivijeru. U klubu iz Budve ostaje do imenovanja za prvog trenera muske seniorske reprezentacije Jugoslavije. Sa Budvanima je osvojio titulu prvaka Jugoslavije i Kup Jugoslavije. Na klupi nase najbolje selekcije, Veselin Vukovic je sedeo tokom kvalifikacija za Olimpijske igre 2000. godine u Katovicama, kada su plavi izborili plasman u Sidnej, a kasnije i osvojili titulu olimpijskih sampiona.

- Iskreno, mislio sam da u ovom trenutku nece uopste biti aktuelno raspravljati o treneru reprezentacije, pa sam sve planove usmerio ka Budvanskoj Rivijeri, rekao je Vukovic.

- Iznenaden sam sto se to sada desilo. Sve se dogodilo vrlo brzo, pa nije bilo vremena za neku strucnu analizu. U svakom slucaju, ovo je za mene izuzetno velika cast, ali i obaveza. Jasna su mi ocekivanja svih ljubitelja odbojke i u ovom trenutku najbitnija je kompaktnost svih - od igraca, strucnog staba, do ljudi iz Odbojkaskog saveza Jugoslavije. Posle svih, zaista fantasticnih rezultata, moramo da nastavimo sa osvajanjem medalja. Svestan sam koliko velike i ozbiljne obaveze me cekaju. Bez obzira na tezinu zadatka, moramo i buduci rad bazirati na iskustvu i indivdualnom i kolektivnom kvalitetu, koji reprezentativci poseduju. Svakako, da mozemo do zlata na Svetskom prvenstvu, jer to je cilj jedne od najtrofejnijih selekcija sveta. - istakao je Vukovic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: