Sreda, 28.08.2002.

19:37

Stotinak gradjana protestovalo zbog trase novog puta

Izvor: B92

Default images

Clanovi organizacionog odbora za zastitu pravoslavnog Almaskog groblja u Novom Sadu blokirali su jednu od najprometnijih ulica i tom prilikom zapalili lutke visokih gradskih finkcionera. Oni traze da se povuce odluka gradske Vlade o izgradnji deonice magistralnog puta, koja bi isla preko dela ovog groblja, izvestava dopisnik Radija B 92 Dragan Gmizic.

Clanovi organizacionog odbora za zastitu Almaskog groblja sakupili su prema njihovim recima oko 30.000 potpisa sto je prema njihovim recima dovoljno za pokretanje inicijative u gradskoj skupstini. Na te inicijative, gradske vlasti se nisu odazvale, istice Aleksandar Pavkov predsednik Organizacionog odbora. Gradjanska inicijativa za promenu odluke gradske vlasti povodom slucaja izgradnje deonice puta preko najstarijeg groblja, pokrenuta je u maju ove godine, ali slucaj spaljivanja lutaka gradskih funkcionera do sada je najradikalniji potez.

U odboru za zastitu Almaskog groblja kazu da ovaj potez nema nikakve veze sa politickim desavanjima. Predstavnici gradske vlasti se nisu izajsnjavali povodom danasnjeg protesta, a pokusaji dopisnika B92 ostali su bez uspeha. U njihovim prethodim izjavama oko slucaja puta i groblja novosadski gradonacelnik, predsednik Izvrsnog odbora grada i predstavnici Zavoda za izgradnju grada, rekli su da ce odluka o izgradnji puta, bez obzira na proteste, biti sprovedena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: